CURIERUL ROMÂNESC

PUBLICATIA CURIERUL ROMÂNESC
SI EDITORUL ACESTEIA SILVIA CONSTANTINESCU
AU FOST DISTINSE DE
UNIUNEA PENTRU REGELE MIHAI
SI SOCIETATEA "AMICII REGELUI MIHAI"

de Octavian Ciupitu.

Foto: Diploma pentru Curierul Românesc. Foto: Diploma pentru Silvia Constantinescu.
Diploma pentru merite deosebite
decernată publicatiei
CURIERUL ROMÂNESC.
Diploma pentru merite deosebite
decernată doamnei
Silvia Constantinescu.

La 1 decembrie 1998, publicatia CURIERUL ROMÂNESC din Suedia si editorul acesteia Silvia Constantinescu au fost distinse, fiecare în parte, cu "Diploma aniversară Regele si Patria pentru merite deosebite" emisă de Uniunea pentru Regele Mihai si Societatea "Amicii Regelui Mihai". Din partea Uniunii pentru Regele Mihai au semnat Dr. Jean Florescu, Presedinte, si George Pârjol, Secretar General, iar din partea Societătii "Amicii Regelui Mihai" diplomele au fost semnate de Artur Chomiuc, Presedinte, ec. Tiberiu A. Dekany, Vicepresedinte, si ec. Dumitru Stuparu, Secretar.
Uniunea pentru Regele Mihai este, conform statutului său, "o asociatie, care va functiona după prevederile legii din 1 iulie 1901 si al decretului din 16 august 1901, având ca denumire: UNIUNEA PENTRU REGELE MIHAI". Scopul său este:
"1. să contribue la procesul de democratizare al României;
2. să restabilească si să facă cunoscută adevărata istorie a României, falsificată timp de 50 de ani de regimul comunist;
3. să restabilească Constitutia din 1923, cu adevărat democratică;
4. să contribue la opera de reconstructie economică, morală si culturală în jurul Monarhiei Constitutionale reprezentată de Regele Mihai I.
Asociatia va folosi toate mijloacele legale ce le are la dispozitie pentru a răspândi si face cunoscută actiunea sa precum si de a aduce sprijinul său la orice altă asociatie care are acelsi scop", se spune în statut.
Uniunea pentru Regele Mihai si Societatea "Amicii Regeleui Mihai" editează la Arad publicatia bilunară COROANA DE OTEL. În redactia sa fac parte Chomiuc Artur, George Pârjol, Jean Florescu, Bogdan Alexandru Ioan, Nicolae Lupan, Pantelimon Tudoran, si altii. Îngrijit tipărită cu ilustratii fotografice în policromie pe hârtie cretată în format tabloid, publicatia cuprinde articole si informatii legate în special de activitatea M.S. Regele Mihai, a Casei Regale a României si de istoria acestei Case Regale, multe dintre documente fiind prezentate în exclusivitate.
Un loc aparte îl au articolele si informatiile menite să tină vie ideea monarhică în România, restaurarea monarhiei române fiind prezentată ca singura măsură salvatoare posibilă pentru a readuce tara în rândul celor cu o dezvoltare umană, normală si firească.
Articolele cu caracter istoric din COROANA DE OTEL aduc nu rareori contributii importante si chiar inedite cercurilor largi de cititori la cunoasterea trecutului apropiat al României prin prisma istoriei Casei Regale, cunostinte necesare tuturor în aprecierea constientă a situatiei contemporane si a mersului spre viitor al acesteia.
Nu lipsesc, desigur, articolele menite a constitui porniri de dezbateri pe teme actuale politice, sociale sau culturale care privesc păturile largi de cetăteni. Toate acestea fac ca publicatia COROANA DE OTEL să constituie o sursă de informare de primă necesitate pentru cititorul care vrea să se tină la curent cu mersul pe mai departe si schimbările structurale din societatea românească, în care ideea revenirii la monarhie este tot mai mult luată în consideratie.
Publicatia COROANA DE OTEL se poate procura de cei interesati de la adresa: Publicatia COROANA DE OTEL, Chomiuc Artur, Str. Romanilor nr. 20-22, bl. E 2, sc. A, ap. 9, Arad, România, telefon si fax 057/28 47 23, la care se pot trimite atât sumele pentru abonamente cât si donatiile benevole de sprijin al editării.
Redactia publicatiei CURIERUL ROMÂNESC si editorul acesteia Silvia Constantinescu transmit pe această cale Uniunii pentru Regele Mihai si Societătii "Amicii RegeluiMihai" expresia gratitudinii lor pentru dovada de apreciere a activitătilor si a realizărilor lor de până acum, exprimată prin acordarea "Diplomei aniversare Regele si Patria pentru merite deosebite".

Înapoi la începutul paginei!

© 1999 Curierul Românesc.


Înapoi la CURIERUL ROMÂNESC cu acces gratuit.